Leonie, Digitale vriendinnenborrel – week #4

Op Koningsdag proostte ik met een glas rosé op de Koning. En ik luidde tevens thuiswerkweek 7 in. Ik besefte me, dat met de verlenging van de maatregelen tot en met 20 mei, ik de 10 weken aaneengesloten thuiswerken sowieso ga halen. Wie had half maart gedacht dat het zo lang zou gaan duren? Ik niet! Maar ondertussen ben ik er van overtuigd dat ik in de toekomst deels zal blijven thuiswerken, ook op het moment dat de Corona maatregelen niet langer meer van toepassing zijn. De afgelopen weken hebben aangetoond dat thuiswerken met de beschikking over de benodigde systemen en alle moderne communicatiemiddelen prima te doen is en dat het zeker productief is!

Thuisblijfweek

Ik noem het wel thuiswerkweek, maar kan het beter thuisblijfweek noemen. Ik wil niet klagen, want ik snap heel goed waarom we zo veel mogelijk thuis moeten blijven en ik ben ook blij dat in mijn omgeving nog steeds iedereen Corona vrij is, maar ik ben er onderhand wel klaar mee dat er zo weinig te beleven valt en af en toe komen thuis de muren op me af. Ik mis echt de sociale contacten en uitjes die me normaliter energie geven die ik nodig heb om lekker in m’n vel te zitten. Gelukkig konden we afgelopen weken met het mooie weer veel naar buiten en met de anderhalf meter afstand in acht nemend konden er zo af en toe face to face sociale praatjes met familie en buren in de tuin of op het oprit worden gemaakt. Wat fijn! 

Vriendinnenborrel

De eerste digitale vriendinnenborrel hebben we ook gehad. Na wat opstartproblemen had iedereen weer helder hoe skype werkt (ofschoon iemand de hele avond niet meer dan 2 van de 6 vriendinnen in beeld heeft gehad) en konden we de etherdiscipline van het beeldbellen doornemen, zodat nog rondrennende kinderen of krakende zakken chips niet het goede gesprek zouden verstoren. Toen iedereen was voorzien van een drankje en wat lekkers kon het tafereel echt beginnen. Het eerste uur ging op aan inchecken hoe je er bij zit, want met meerdere thuiswerkende moeders die nu ook voor juf moeten spelen en met meerderen werkzaam in de zorg was er genoeg te vertellen. Maar daarna was het ook tijd voor andere gespreksstof. De laatste nieuwtjes werden uitgewisseld en we vroegen ons af of de Corona situatie van invloed zou kunnen zijn op de mate waarin ons haar grijs kleurt. Ook was ik niet de enige die zich zorgen maakte over quarantaine kilo’s. Maar ondertussen schonk eenieder zonder pardon haar wijnglas nog eens bij en lag de zak chips nog steeds binnen handbereik. Ach, het voelt immers zo gezellig en er mag momenteel al zo veel niet…

De natuur blijft mooi

En dus blijf ik maar fanatiek aan het wandelen en hardlopen. Het is niet alleen goed voor de nodige calorieverbranding, het maakt ook dat ik lekker naar buiten kan, het hoofd leeg krijg en met wederom die anderhalve meter afstand in acht nemend, kan het ook nog met iemand samen en levert het me een extra face to face sociaal contact op! Buiten in de natuur krijg je soms de mooiste plaatjes voorgeschoteld. Zeker in deze tijd van het jaar waarin alles tot bloei komt. En onlangs had ik zelfs het geluk om 2 reeën te spotten. De Corona situatie brengt vele mindere kanten met zich mee, maar laat mij en vele anderen ook maar weer eens inzien hoe mooi het Twentse landschap is. 


Leonie Kuipers (37), werkt als adviseur HRM bij Zorggroep Sint Maarten: een zorgorganisatie gecentreerd in Noord-Oost Twente, die voornamelijk ouderenzorg biedt maar daarnaast ook behandeling, revalidatie en kraamzorg. Ze is graag onder de mensen en in haar vrije tijd vindt ze het leuk om af te spreken met familie en vrienden, drinkt ze graag een wijntje en is ze fanatiek met hardlopen. Ze is enthousiast, een nuchtere Twentse, analytisch, weet van aanpakken, houdt graag de controle en is een doorzetter. Voor 2020 had ze als doel gesteld om na vele jaren niet verder dan 10 kilometer te lopen, eens voor de halve marathon te gaan. En net op de dag dat ze haar generale 21,1 kilometer had gelopen kwam ‘s middags het bericht dat de marathon van Enschede werd afgelast: daar waar ze de officiële finishlijn na 21,1 kilometer wilde aantikken. Balen! Maar super trots dat ze dit resultaat met flink wat trainingsuren wist te halen en daarmee extra zelfvertrouwen had gekweekt! 

Leave a comment