Leonie, er is iets – week #2

Vanochtend had ik gelijk bij het ontwaken dat gevoel van ‘er is iets’. Volgens mij kwam het omdat er gisteravond weer een persconferentie was, waarbij de afgegeven maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus opnieuw werden aangescherpt. Hoewel deze vreemde situatie me oprecht aangrijpt en ik me vooral zorgen maak om de (oudere) medemens, wil ik ook proberen om nuchter te blijven en niet door angst te worden geleid. Terwijl Minister Grapperhaus nog niet eens uitgesproken was, had ik daarom al in de familie-app geplaatst dat ik erg benieuwd was naar ieders kapsel op 31 mei! Gelukkig was m’n zus zo alert om op mijn app te reageren dat het vooralsnog anders in elkaar stak. Laten we hopen dat we in de loop van april de piek van het Coronavirus achter ons hebben liggen en we voorzichtig weer meer bewegingsvrijheid en gezondheid onder de bevolking terug krijgen. Want ik besef nu dat alledaagse dingen zoals naar je werk of de supermarkt gaan of sporten en wat gezelligs met vrienden doen niet zo vanzelfsprekend zijn als dat ze altijd zijn geweest. En net nu ik door het vele binnen zitten er ’s avonds wel aan toe ben om m’n hoofd leeg te maken door een rondje hard te lopen met m’n loopmaatjes of bij een buurvrouw een kop thee te drinken, zit dat er nu even niet in. Eens kijken hoe ik dat de komende dagen ga oplossen.

Ritme

Net als de eerste thuiswerkweek houd ik ook deze tweede week mijn ritme aan. Goed 7 uur sta ik naast m’n bed en om iets voor 8 nuttig ik m’n ontbijt en zet de laptop aan. De verandering is wel dat nu ik thuis ben, ik nog snel een wasje in de wasmachine doe alvorens ik ook echt aan het werk ga. Ondanks dat, start met thuiswerken mijn werkdag nog steeds eerder dan wanneer ik om 8 uur in de auto stap en rond half 9 het parkeerterrein bij het Centraal Bureau in Denekamp op rij. Zélfs als ik een uurtje later de 10 minuten was ophangen onder werktijd mee tel. Dat thuiswerken maakt echt productief! 

Vacture vezorgende IG en verpleegkundige!

Als adviseur HRM van Zorggroep Sint Maarten houd ik me bezig met centrale onderwerpen zoals de arbeidsmarkt, personeelsplanning en verzuim. Daarnaast ondersteun ik leefwerkgemeenschap Oldenzaal waarin verschillende zorglocaties gevestigd zijn en waar wijkverpleging, kraamzorg, revalidatie, behandeling en (specialistische) verpleegkundige zorg geboden wordt. Ik volg via het internet veel ontwikkelingen en stem veel af met collega’s van de stafdiensten en leidinggevenden om te weten wat er speelt in onze omgeving, in de organisatie en bij onze bewoners, cliënten en medewerkers, zodat ik dat mee kan nemen in de uitwerking van centrale onderwerpen naar organisatiebeleid. Ik adviseer zowel leidinggevenden als medewerkers, variërend van persoonlijke situaties tot organisatieontwikkelingen. Vandaag zijn er in m’n mailbox veel vragen die gelinkt zijn aan de maatregelen om het Coronavirus te bestrijden: hoe we die als organisatie naar de praktijk kunnen vertalen en wat dat met personeel doet. Ik heb grote waardering voor mijn collega’s die directe zorg verlenen aan onze bewoners en cliënten. Zij moeten in korte tijd veel schakelen zodat we ons aan de maatregelen houden en toch zorg kunnen verlenen. En daarnaast ook nog de rust bij onze (vaak oudere) medemens bewaren, die zich niet altijd meer bewust zijn van wat er nu gebeurt, maar wel  in hun gedrag reageren op alle veranderingen. Mijn oog valt ook op het verzoek om voor 1 locatie vacatures voor een verzorgende IG en verpleegkundige op te stellen. Ik bel de betreffende leidinggevende en stem de inhoud van de vacatures af. Er zijn 3 zwangere medewerkers die rond de zomerperiode tegelijk met verlof gaan en om de zorgverlening aan onze bewoners dan ook te garanderen en de personele planning kloppend te houden moeten we daar nu al op voorbereiden. Ik regel het zo dat aan het eind van de dag mijn eveneens thuiswerkende collega de vacatures al op onze website en social media kanalen kan plaatsen. En nu hopen dat er mensen openstaan voor een nieuwe uitdaging bij onze mooie zorggroep! 


Leonie Kuipers (37), werkt als adviseur HRM bij Zorggroep Sint Maarten: een zorgorganisatie gecentreerd in Noord-Oost Twente, die voornamelijk ouderenzorg biedt maar daarnaast ook behandeling, revalidatie en kraamzorg. Ze is graag onder de mensen en in haar vrije tijd vindt ze het leuk om af te spreken met familie en vrienden, drinkt ze graag een wijntje en is ze fanatiek met hardlopen. Ze is enthousiast, een nuchtere Twentse, analytisch, weet van aanpakken, houdt graag de controle en is een doorzetter. Voor 2020 had ze als doel gesteld om na vele jaren niet verder dan 10 kilometer te lopen, eens voor de halve marathon te gaan. En net op de dag dat ze haar generale 21,1 kilometer had gelopen kwam ‘s middags het bericht dat de marathon van Enschede werd afgelast: daar waar ze de officiële finishlijn na 21,1 kilometer wilde aantikken. Balen! Maar super trots dat ze dit resultaat met flink wat trainingsuren wist te halen en daarmee extra zelfvertrouwen had gekweekt! 

Comments (1)

Leonie, mooi verhaal van je dag activiteiten en vooral de advisering is wat goed bij je past en organisatie nodig heeft! Groetjes Bert

Leave a comment