Loraine, de gewenning is daar en de verveling slaat langzaam toe bij de boys – Week #2

Precies op het juiste moment word ik even verlost van mijn juf rol. Papa is thuis vandaag en neemt de boys en school even voor zijn rekening. Dat betekent dat ik voor de verandering even een hele dag door kan. Lekker alleen. Op mijn eigen kantoortje. Het is een ding hoor mensen. Niet dat ik het niet fijn vind om de boys lekker bij mij te hebben. Integendeel. Maar het continu schakelen tussen calls, schoolwerk, eten maken, moederen en huishouden begint een beetje op te breken. Ik merk dat mijn energie aan het einde van de dag echt helemaal op is. Totaal anders dan normaal, dan zit ik heerlijk in de flow en ben ik thuis ook tot in ieder geval na bedtijd “aan”. Maar goed, we mogen niet klagen, we zijn gezond. Het lukt ons wel, al is de aanpassing voor de kids ook groot. Gisteren hoorde ik voor het eerst echt gemor. Ik ben geen leuke juf en ze missen school. Begrijpelijk natuurlijk!

Business as usual, sort of

Gelukkig draait de business door, zowel bij Appnormal als “privé”. Er zijn opdrachtgevers die doorgaan. Gewoon nog willen praten over nieuwe projecten en daar ook vol voor gaan. Dus we rollen af en toe van de ene videocall in de andere!

We hebben natuurlijk ook nog een eigen bedrijf. In de bouw weliswaar. En daar lijkt het vooralsnog ook gewoon business as usual. Precies de reden dat ik het ook “alleen” doe thuis. Papa moet immers gewoon werken. En dat is maar goed ook. Zo lang mogelijk door totdat het mag, zodat we een eventuele crisis goed op kunnen vangen. Gelukkig doen ze op de bouw ook alles volgens strikt protocol. Bescherming, handen wassen, niet met anderen tegelijk op dezelfde plek aan het werk, etc. Zelf de tankstations onderweg vormen inmiddels geen bedreiging meer begrijp ik uit de verhalen. Dat stemt me gerust. Waar ik het eerst nog doodeng vond dat meneer maar gewoon door moest. Hij zit immers door heel Nederland, ook op plaatsen waar het virus in razend tempo om zich heen grijpt.

De gewenning

Inmiddels heb ik de NOS liveblog niet meer iedere minuut van de dag open staan. Gek genoeg wen je dus blijkbaar aan de gekke tijd waar je in zit. Niet meer telkens op de hoogte willen en moeten zijn. Bevrijdend. In de eerste dagen volgde ik ieder stukje nieuws, totdat ik er zelf echt gek van werd. Inmiddels is ook Twitter weer een beetje leuk. Hoewel de zuurpruimen en amateurvirologen het nog steeds nodig vinden om ook hun mening te ventileren lijk ik er minder gevoelig voor. Ik zie dat de Tweeps ook weer andere leuke dingen beginnen te delen. Heerlijk!

Schoolwerk en schema’s

Daar waar het vorige week echt als de brandweer ging met het blokkenschema is er deze week een beetje de klad in gekomen. De boys vinden het schema stom, hebben geen zin, zijn verveeld of willen liever een boekje lezen of wat dan ook. Soms gaat het perfect, maar zeker de helft van de tijd dus niet. Dat betekend ook dat we ons iets minder strak aan het schema houden. Het heeft immers weinig zin om dingen uit dwang te doen. Daar wordt het niet perse beter van en zeker de sfeer leidt daar erg onder. Nu helpt het natuurlijk ook niet mee als ik weer eens in een call zit. Best makkelijk natuurlijk om dan te gaan zitten klooien, mama moet immers bellen.

Top tips voor de kids (en jezelf ;-))

De juffen delen twee keer per week toffe dingen om te doen. Er zijn dus allerlei filmpjes en kanalen op Youtube waar je spelenderwijs leert. Bijvoorbeeld joggen en rekenen tegelijkertijd. Win win, de boys raken wat van die tomeloze energie kwijt en leren ook nog eens iets. Dus, de tips van deze week zijn vooral daarop gericht! Check ze snel, want het is echt leuk. Je kunt zelf natuurlijk ook even meedoen, heb je weer wat beweging in dat lijf! Oh en nog een hele leuke andere tip. NPO3 Zapp zendt dagelijks Zapp Live uit tussen 13 en 15.30 uur. Met ergens tijdens de uitzending de home work out gegeven door Nathan Rutjes en zijn zoon. Instant hit hier in de kamer!

Let op, die van mij zitten in groep 3, maar ook voor andere groepen is er vast genoeg te vinden op Youtube:

  • Flitsen en joggen 1 t/m 20
  • Cijfers flitsen
  • Joggen en flitsen
  • Verliefde harten
  • Sommen joggen

En voor de natuurliefhebbers en geïnteresseerden (echt, ieder kind toch?!) Freek Vonk – Meester Freek (met opdrachten uiteraard).

Nou, op naar week 3!
Hou vol, blijf gezond en hopelijk kunnen we in niet al te lange tijd echt weer genieten van het normale leven!

Liefs,
Lo


Loraine Nijhuis (33), moeder van Collin en Lennon (6), vrouw van Rutger. Werkt als business strateeg bij Appnormal. Houd van koffie, voetbal en tech. Deelt graag kennis. Blogt veel over werk gerelateerde dingen. Pakt zo nu en dan een mic voor een college of lezing. Wordt gelukkig van het positioneren van producten, diensten en bedrijven, zowel intern als extern, en van sales en marketing.  Kan geen line of code schrijven, maar functioneert nu eenmaal lekker tussen de techies. 

Leave a comment